آی پی یا IP مخفف Internet Protocol است که به معنای شناسه یکتای دستگاه شما در شبکه به منظور ارتباط در آن شبکه است.
بطور ساده هر دستگاهی برای شناسایی و امکان اتصال به شبکه نیاز به یک شناسه دارد. این شناسه تحت عنوان آی پی به دستگاه های مختلف اختصاص مییابد تا دسترسی به دستگاههای دیگر در شبکه محقق شود. تفاوت بین آی پی محلی با آی پی بین المللی این است که آی پی بین المللی هیچ دستگاهی در سطح وب نمی تواند با دستگاه یا دستگاه های دیگر مشابه باشد. اما در آی پی محلی کافیست در همان شبکه مانند WiFi این آی پی تکرار نشده باشد. به همین جهت بازه آی پی محلی میتواند توسط ما تعیین شود، مانند 192.168.1.1.
برای اینکار می بایست با سرویس دهنده اینترنت خود تماس بگیرید. توجه داشته باشید که اینکار مستلزم پرداخت هزینه می باشد. همچنین مشکلاتی نیز مانند عدم دسترسی در صورت بلاک شدن آی پی به دنبال خواهد داشت. در کل آی پی ثابت یکسری خصوصیاتی دارد که می توان از آنها استفاده کرد.
یکی دیگر از تفاوت هایی که باید به آن توجه داشته باشید، تفاوت آی پی خصوصی و عمومی است. موضوع جالبی که ممکن است با آن برخورد کنید این است که از روش های عنوان شده برای مشاهده ip کامپیوتر خود استفاده کنید و آی پی ها متفاوتی نمایش داده شود. اما دلیل به دست آوردن آدرس IP متفاوت در روش های بالا چیست؟
عمدتاً روش های ذکر شده یک آدرس یکسان نمایش خواهند داد اما گاهی ممکن است آدرس IP در آنها متفاوت باشد. در چنین مواقعی می توان گفت که به احتمال زیاد شما از یک IP محلی استفاده می کنید که توسط روتر به کامپیوتر اختصاص داده شده است و از طریق NAT در روتر به اینترنت دسترسی پیدا می کنید. این موضوع بدین معنا است که برای هر گونه اتصال به اینترنت، IP محلی شما با آدرس IP عمومی مبادله می شود و از این رو شاهد اختلاف هستیم.